Ултраскоростният Wi-Fi 7 най-накрая получи официално сертифициране

Ултраскоростният Wi-Fi 7 най-накрая получи официално сертифициране

А това означава, че предстои пускането на огромен брой устройства, поддържащи Wi-Fi 7

Технологията, разработена от Института на инженерите по електротехника и електроника, представлява значителна стъпка напред в сравнение с предишните версии.

Тя осигурява два пъти по-голяма пропускателна способност в сравнение с Wi-Fi 6, разширявайки се от 160 МHz до 320 МHz. Това позволява да се постигнат многогигабитни скорости за устройствата и повишаване на честотната лента.

Една от ключовите характеристики на Wi-Fi 7 е функцията Multi-Link Operation (MLO), която позволява на устройствата едновременно да предават и получават данни по няколко канала, а не само чрез 2,5 гигахерца или 5 гигагерца.

Това намалява задържането на сигнала и подобрява надеждността на мрежата. Както отбеляза Виджай Нагараджан, вицепрезидент по маркетинг в Broadcom, MLO "избягва претоварването и значително намалява задържането, като поставя основите за потапяне в цифровизацията и за свързан свят".

Очаква се Wi-Fi 7 да се разпространи бързо: по данни на Wi-Fi Alliance през тази година на пазара ще бъдат пуснати 233 милиона устройства, които поддържат този стандарт, а до 2028 г. броят им ще нарасне до 2,1 милиарда.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: