Какъв компактен смартфон е най-добре да купите през 2020 г.

Какъв компактен смартфон е най-добре да купите през 2020 г. Снимка: https://www.imore.com

Специалисти изготвиха списък на най-добрите за покупка през 2020 г. компактни смартфони. Рейтингът се отнася както за Android-устройства, така и за iPhone.

Изданието PhoneArena изготви списък на най-добрите компактни смартфони за закупуване през 2020 г. Рейтингът представлява интерес за потребителите, които не харесват големи екрани или не се чувстват комфортно при използването на такива.

 

На първо място авторите нареждат iPhone 11 Pro. Не може да се каже, че екранът му е много малък, той е 5,85 инча, но все пак е по-малък от много флагмани на Android.

 

Непосредствено зад него, разбира се, се нарежда  iPhone SE, който излезе през 2020 г. Диагоналът на дисплея е наистина малък - само 4,7 инча. Това е най-малкият смартфон в списъка.

 

Авторите на PhoneArena са отделили внимание и на Google Pixel 4 и Google Pixel 4a.  Първият е едва ли не най-добрият компактен Android смартфон на днешно време. Екранът му е 5,7-инчов. Моделът 4a по-скоро конкурира iPhone SE 2020.

 

Колкото и да е странно, авторите на PhoneArena поставят и Samsung Galaxy S20 в класацията, чийто диагонал на екрана е 6,2 инча. Впрочем, такъв смартфон също би могъл да се нарече компактен при сегашните условия. От „Samsung"-те в списъка също така е включен Galaxy S10e с диагонал на дисплея 5,8 инча.

 

Класацията завършва със Sony Xperia 10 II, чийто екран е 6-инчов.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: