Wall Street Journal: Инвеститорите на Мъск се безпокоят, че употребява наркотици

Wall Street Journal: Инвеститорите на Мъск се безпокоят, че употребява наркотици Снимка: greenwichtime.com

Авторитетното издание посвети на темата голяма статия, посочвайки и впечатленията на хора, които са наблюдавали милиардера да употребява широк спектър психоактивни вещества

Посочени са много партита в различни страни, на които Мъск е посягал към психеделични гъби, кокаин, екстази, LSD и най-вече кетамин. В отговор на запитване на Wall Street Journal (WSJ) адвокатът на бизнесмена Алекс Спиро, каза, че клиентът му „редовно и на случаен принцип“ се подлага на кръвен тест за наркотици и „никога не се е провалял“. Самият Мъск не коментира статията.

Основният проблем в тази ситуация, пише WSJ, е, че по този начин Мъск застрашава активите на инвеститорите в своите компании, чиято обща стойност е около един трилион долара. Изданието припомня появата на Мъск в популярен подкаст, пушейки марихуана, след което NASA поиска потвърждение, че SpaceX е работно място без наркотици. Година след това милиардерът трябваше да се подлага на тестовете, споменати от адвоката му. 

Според политиката на Tesla и SpaceX, употребата на психоактивни вещества е забранена, но както съобщава WSJ, някои от директорите на Tesla често са обсъждали екстравагантното му поведение, без да стигнат до единодушно заключение, че причината е употреба на наркотици. 

Поддръжниците на Мъск предлагат няколко обяснения за неговите противоречиви възгледи, нефилтрирана реч и провокативни шеги, в т.ч. бушуваща креативност, проблеми с психичното здраве, последствия от стрес или лишаване от сън. В последните години обаче, някои ръководители и членове на бордовете на неговите компании, както и близки на милиардера, са развили постоянна загриженост, че другият компонент, който ръководи поведението му, са наркотиците, посочва WSJ.

Редица големи медии цитираха или преразказаха материала от съботния брой на вестника. Това, с което всички са съгласни, е че животът на Мъск действително е повече от напрегнат и стресиращ, а работохолизмът му – ненадминат. Някои разсъждават и върху фактора "богатство", чест източник на позволява поведение и прищевки, които не винаги оставят благоприятни впечатления. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: