МОН изпрати на училищата насоки за работа в условията на COVID-19

МОН изпрати на училищата насоки за работа в условията на COVID-19 Снимка: https://ieltsonlinetests.com

Министерството на образованието и науката съвместно с Министерството на здравеопазването изработиха насоки за работа на училищата през учебната 2020-2021 г. в условията на COVID-19.

Това е комплекс от общи (задължителни) и препоръчителни мерки и правила, въз основа на които всяко училище да направи своята комбинация и да осъществи най-адекватния избор от действия за превенция и реакция.

 

Насоките са създадени с участието на представители на Министерството на образованието и науката, Министерството на здравеопазването, социалните партньори, директори на училища, учители, родители, неправителствени организации в съответствие с актуалните здравни регулации.

 

Насоките предлагат комплекс от общи (задължителни) и препоръчителни (приложими частично и/или само в отделни училища) мерки и правила, въз основа на които всяко училище да направи своята комбинация и да осъществи най-адекватния избор на мерки, отчитащ конкретните условия, в т.ч. вида на училището, сградния фонд, персонала, различните възрастови групи ученици, спецификата на учебните предмети, регионалните характеристики и т.н.

 

Общите мерки включват предимно здравни протоколи и организационни правила, които да се прилагат от всички училища.

 

Препоръчителните мерки включват идеи и решения, от които всяко училище избира и прилага, доколкото и където е възможно.

Списъкът с препоръчителни мерки е отворен за промени, като в зависимост от развитието на епидемията от COVID-19 в страната ще се допълва и обогатява постоянно с решения.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: