Китайска компания може да изпревари Tesla и да стане лидер в електромобилостроенето

Китайска компания може да изпревари Tesla и да стане лидер в електромобилостроенето

Китайската компания BYD, над която се присмиваше Илон Мъск, скоро ще изпревари Tesla на пазара на електрическите автомобили

Китайската автомобилна компания BYD, някога осмивана от Илон Мъск, е готова да изпревари Tesla и да стане световен лидер в производството на електрически автомобили, съобщава Bloomberg.

Това ще се превърне символичен повратен момент на пазара на електрически автомобили и потвърждение на нарастващото влияние на Китай в световната автомобилна индустрия.

BYD, която се позиционира като най-голямия автомобилен бранд, вече е изпреварила Tesla на вътрешния пазар в Китай.

Компанията предлага няколко масови модела, които струват значително по-малко от най-евтината Tesla Model 3 в Китай. Това стана възможно благодарение на стратегията на компанията, насочена към достъпността и иновациите.

Основаната от милиардера Уанг Чуанфу компания BYD започва като производител на батерии и с течение на времето се превръща в пълноценен автомобилен производител.

Компанията произвежда собствени батерии, което й дава уникални възможности за получаване на държавни стимули и субсидии. През 2008 г. Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет придоби почти 10% от акциите на BYD, което значително увеличи стойността на инвестициите.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: