Brent поскъпна до 80,12 долара за барел

Brent поскъпна до 80,12 долара за барел Снимка: https://pixabay.com/

Цените на петрола продължават да растат по време на търговията в сряда поради рисковете от по-нататъшни ограничения върху транспортирането на енергийни ресурси през Червено море поради атаките на йеменските хусити срещу морски кораби

Цената на февруарските фючърси за петрол сорт Брент на лондонската борса ICE Futures към 14:30 ч. е 80,12 долара за барел, което е с 0,89 долара (1,12%) по-високо спрямо затварянето на предходната сесия.

Фючърсите на петрола WTI за февруари в електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) поскъпнаха с $0,91 (1,23%) към този момент до $74,85 за барел.

През предходните две сесии петролът сорт Брент поскъпна с над 3%.

Съединените щати и техните съюзници проучват дали да атакуват милицията на хуситите поради заплахи за морските пътища в Червено море, съобщава Bloomberg, позовавайки се на хора, запознати с въпроса. По-рано йеменските бунтовници обещаха, че ще атакуват всички кораби в Червено море, които се насочват към Израел, независимо кой ги притежава.

Много компании тази седмица започнаха да използват обходни маршрути за превоз на товари, а разходите за застраховане на кораби се увеличиха значително.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: