Производител на боеприпаси предупреждава за глобален дефицит на барут

Производител на боеприпаси  предупреждава за глобален дефицит на барут Снимка: https://pixabay.com/

Производителят на оръжия и боеприпаси Vista Outdoors предупреди за покачване на цените поради очаквания глобален дефицит на барут

Дефицитът на боеприпаси и оръжие започна да се усеща на фона на конфликтите в Украйна и Израел.

Очаква се дефицит на барут в света, което ще се отрази на цените на оръжията, пише Newsweek, цитирайки писмо от Vista Outdoor (собственик на десетки марки спортни и аутдор продукти, включително продавачи на огнестрелни оръжия и подобни продукти - Remington, CCI, Alliant Powder, Federal и Bushnell и др.).

В писмото си от 1 декември компанията заяви, че ще повиши цените на продуктите поради дефицита на барут.

„Поради световните събития нашите доставчици ни уведомиха за безпрецедентно търсене и очакван световен дефицит на барут и следователно значително увеличиха цените“,  заяви Брет Нелсън, вицепрезидент по продажбите, в специално писмо.
 

Предвижда се 1-7% поскъпване на ловни оръжия и пушки, 1-5% на ръчни пистолети, от 1 до 7% ще се повишат и цените на боеприпасите. Компанията ще представи нови ценови листи през следващите седмици, а цените ще бъдат валидни след 1 януари 2024 г.

Vista Outdoor дари 1 милион патрона на Украйна през март 2022 г. В същото време представител на Federal Ammunition, дъщерно дружество на Vista Outdoor, занимаващо се с производство на боеприпаси, вече отбеляза „хроничен недостиг на боеприпаси, причинен от притока на нови стрелци през последните две години, тъй като по време на COVID се появиха повече ентусиасти да почиват на открито".

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: