Цените на петрола се покачват леко след спад вчера

Цените на петрола се покачват леко след спад вчера Снимка: https://pixabay.com/

Референтните цени на петрола се покачват умерено във вторник сутринта след спад предния ден

Цената на януарските фючърси за Brent на лондонската борса ICE Futures тази сутрин бе 80,10 долара за барел, което е с 12 цента по-високо от цената на затваряне на предходната сесия. Във вторник тези контракти поевтиняха с 60 цента (0,7%) до 79,98 долара за барел.

Котировките на фючърсите на петрола WTI за януари в електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) към този момент се увеличиха с 10 цента и възлизаха на $74,96 за барел. В края на последната сесия те паднаха с 68 цента (0,9%) до 74,86 долара за барел.

Във фокуса на пазарните участници остава срещата на министрите от ОПЕК+, която ще се проведе на 30 ноември. Тя беше отложена на 26 ноември, според съобщения в медиите, поради разногласия в групата.

Срещата на ОПЕК+ ще бъде най-важното събитие за седмицата „не само защото всяко решение ще има преки последици за цените и инфлацията, но и защото срещата вече беше отложена с четири дни“, казва старши анализаторът на OANDA Крейг Ерлам.

Старши анализаторът на Price Futures Group Фил Флин предупреди, че докладваното желание на Ангола и Нигерия да произвеждат повече петрол може да раздразни Саудитска Арабия и да накара страната да се откаже от доброволните съкращения на производството, „наводнявайки световния пазар на петрол“.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: