Орбан предрече разпад на Европейския съюз заради политиката на Брюксел

Орбан предрече разпад на Европейския съюз заради политиката на Брюксел Снимка: wikipedia.org

Орбан заяви, че ако нищо не се промени, политиката на Брюксел ще повлече ЕС към разпад

Брюксел "забива гвоздеи в капака на ковчега" на Евросъюза със своята политика, без кардинални промени алиансът ще се разпадне, съобщи унгарският премиер Виктор Орбан.

"Убеден съм, че в Брюксел днес разрушават Европа и я водят към разруха. С всеки изминал ден в ковчега й се забиват все повече пирони", отбеляза Орбан по време на конгреса, посветен на тридесетата годишнина на неговата партия "Фидес".

Той призова за изоставяне на брюкселския модел на Европа, тъй като той е неустойчив. В същото време той добави, че ако нищо не се промени, на Европейския съюз "може да се сложи кръст".

Орбан припомни, че самите европейци са заинтересовани от единството на съюза.

"Нека това, което е събрано с голям труд, да остане цяло. Не трябва да напускаме Европейския съюз, а да го променим, а това е възможно само в случай на радикални промени в Брюксел", каза той.

Унгарският премиер подчерта, че Будапеща не подкрепя "промиването на мозъцие от брюкселските бюрократи, мигрантските нашествия, половата пропаганда, военните фантоми, неподготвеното членство на Украйна в ЕС и зелената идеология, която все повече проявява комунистически и дори якобински симптоми".

Унгария казва "да" на зелената енергия и "не" на зелената идеология, заключи Орбан.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: