Петрол Brent поскъпна до 82,7 долара за барел

Петрол Brent поскъпна до 82,7 долара за барел Снимка: https://pixabay.com/

Цените на петрола се покачват умерено рано в сряда, докато инвеститорите претеглят данните за инфлацията в САЩ и очакват седмичния доклад за запасите от гориво в страната

Цената на януарските фючърси за Brent на лондонската борса ICE Futures тази сутрин бе 82,7 долара за барел, което е с 0,23 долара (0,28%) по-високо от цената на затваряне на предходната сесия. Във вторник тези договори паднаха с 5 цента до 82,47 долара за барел.

Котировките на фючърсите на петрола WTI за декември на електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) към този момент се увеличиха с $0,18 (0,23%) и възлизат на $78,44 за барел. В края на миналата сесия те не се промениха в цената и възлизаха на 78,26 долара за барел.

Темпът на растеж на потребителските цени (CPI) в Съединените щати през октомври падна до 3,2% на годишна база от 3,7% през септември, съобщи Министерството на труда.

Базисната инфлация (CPI Core index), която не отчита динамиката на цените на храните и енергията, се забави до 4% от 4,1% месец по-рано. Консенсусната прогноза на експертите, анкетирани от Trading Economics, включваше отслабване на инфлацията до 3,3% и запазване на темпа на растеж на CPI Core index на 4,1%.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: