Във Въоръжените сили на Украйна признаха за недостига на боеприпаси и жива сила

Във Въоръжените сили на Украйна признаха за недостига на боеприпаси и жива сила Снимка: NATO

WSJ: украински войници се оплакват от недостиг на боеприпаси и личен състав

Украински войници са се оплакали от недостига на боеприпаси и личен състав, поради което на предните позиции се налага да бъдат изпращани екипажи на бронетехника и оператори на безпилотни летателни апарати (дронове), съобщава американският вестник Wall Street Journal, позовавайки се на военнослужещ от 47-1 механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

В статията също така се цитира и оценката на постоянния представител на САЩ в НАТО Дъглас Лют, който заявява пред изданието, че не съществува "сребърен куршум", способен в краткосрочна перспектива да промени ситуацията в конфликта в Украйна, която той характеризира като "патова".

По-рано за безизходицата в конфликта заяви в интервю за списание Economist и главнокомандващият на ВСУ Валерий Залужни. Коментирайки думите му, прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков подчерта, че конфликтът не е стигнал до задънена улица, тъй като Русия продължава последователното провеждане на специалната военна операция, всички цели на която трябва да бъдат изпълнени.

По-рано генерал от ВСУ отбеляза, че Украйна се нуждае от президент с "опита на де Гол", който да се справи с корупцията и да преведе страната на военни релси.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: