Цените на петрола се повишават след спад миналата седмица

Цените на петрола се повишават след спад миналата седмица Снимка: https://pixabay.com/

Цените на петрола се покачват в понеделник след рязък спад през последната седмица

Цената на януарските фючърси за петрол  Brent на лондонската борса ICE Futures  рано в понеделник бе 85,3 долара за барел, което е с 0,41 долара (0,48%) по-високо, отколкото при затварянето на предходната сесия. В петък цената на тези договори падна с $1,96 (2,3%) до $84,89 за барел.

Фючърсите на петрола WTI за декември в електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) поскъпнаха с $0,5 (0,62%) към този момент до $81,01 за барел. Според резултатите от предишната търговия цената на тези контракти се понижи с $1,95 (2,4%) до $80,51 за барел.

Миналата седмица Brent загуби 4,8% от цената си, WTI - 5,9%, според Dow Jones.

Притесненията, свързани с ескалацията на конфликта в Близкия изток, донякъде намаляха и вниманието на търговците се насочи към перспективите за търсене и предлагане на петрол на световния пазар, отбелязва Market Watch.

В неделя саудитската държавна агенция съобщи, позовавайки се на официален източник в Министерството на енергетиката, че страната няма да промени обема на доброволното намаляване на производството на петрол, но ще го запази на ниво от 1 милион барела на ден до края на 2023 г. .

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: