Цените на петрола падат след ръст от 2% предишния ден

Цените на петрола падат след ръст от 2% предишния ден Снимка: https://pixabay.com/

Цените на петрола се понижиха леко в четвъртък след покачване с 2% предишния ден на фона на нова вълна от опасения за ескалация на конфликта в Близкия изток и намаляване на доставките на петрол от региона

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви в сряда, че страната няма да се откаже от наземна операция в ивицата Газа.

Основното безпокойство на търговците в това отношение е възможността конфликтът да се разшири в региона, който представлява около една трета от световното производство на петрол, включително Иран. В този случай САЩ може да предприемат мерки за допълнително ограничаване на износа на ирански петрол.

Цената на декемврийските фючърси за петрол  Brent на лондонската борса ICE Futures към 8 часа в четвъртък бе 89,88 долара за барел, което е с 0,25 долара (0,28%) по-ниско спрямо затварянето на предходната сесия. В сряда цената на тези контракти се повиши с $2,06 (2,3%) до $90,13 за барел.

Фючърсите на петрол  WTI за декември в електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) поевтиняха с $0,16 (0,19%) към този момент до $85,23 за барел. Според резултатите от предишната търговия цената на тези договори се е увеличила с $1,65 (2%), до $85,39 за барел.

Данните от Министерството на енергетиката на САЩ, публикувани в сряда, показват увеличение на запасите от петрол и бензин в страната.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: