Тръмп обеща да изтегли американските войски от редица страни

Тръмп обеща да изтегли американските войски от редица страни Снимка: ООН

45-ият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ако спечели президентските избори през 2024 г., ще изтегли американските войски от редица страни

Според него става дума за държави, сътрудничеството с които е неизгодно за земеделския сектор на САЩ. Изявлението на политика беше направено на митинг на негови привърженици в Айова.

„Ние харчим милиарди долари за военна отбрана и други неща, без нашите фермери да бъдат третирани благосклонно“, каза Тръмп. „Нашите войски ги защитават, докато на нас не ни плащат почти нищо“, добави той.

Бившият американски лидер обеща „да върне всички тези войски у дома“. „Няма да харчим пари за тези страни“, каза Тръмп, без да уточнява за кои държави говори.

Освен това в собствената си социална мрежа Truth Social бившият президент на САЩ потвърди, че на 2 октомври ще присъства на първото изслушване по делото за гражданска измама, заведено срещу неговата компания за недвижими имоти, Trump Organisation, „за да се бори за името и репутацията си срещу корумпираната и расистка главен прокурор Летиция Джеймс.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: