"Нови възможности". В САЩ разказаха за личните интереси на Зеленски

"Нови възможности". В САЩ разказаха за личните интереси на Зеленски Снимка: The Presidential Office of Ukraine

American Thinker: Зеленски подмени националните интереси на Украйна с лични

Президентът на Украйна Владимир Зеленски е размени интересите на страната си за лично обогатяване, а конфликтът с Русия се превърна за него във "възможност" - такава гледна точка представя в статия за American Thinker старши научният сътрудник от Центъра за политически изследвания на Лондон в Ню Йорк Александър Марковски.

Той припомня, че Зеленски след избирането му за президент през април 2019 г. обеща мир, прекратяване на корупцията и икономически просперитет, но четири години по-късно Украйна се оказа в състоянието на кръвопролитен конфликт, а корупцията в страната достигна безпрецедентно ниво.

В тази връзка Марковски констатира: "Страната оцелява за сметка на международната помощ, а хората, които преди четири години обещаха да направят "Украйна свободна и независима", се оказаха лъжци и лицемери".

Нещо повече, скоро след като Зеленски обяви война на корупцията, той не просто се примири с нея, но, по думите на автора, "направи невероятното": постави Украйна на нови корупционни релси, заменяйки интересите на страната с лични.

Зеленски, както и по-рано Петро Порошенко, пое, или по-скоро продължи курса за разрешаване на конфликта със сила, но продължаването на военните действия, както подчертава Марковски, беше предизвикано преди всичко от финансови причини.

По този начин, началото на специалната военна операция отвори пред президента на Украйна нови "възможности". Както подчертава Марковски, стратегията на Зеленски се състои в това, че във връзка с военния конфликт в страната текат пари, които пълнят джобовете му и тези на политическия и военния елит.

"В аналите на историята е трудно да се намери друг такъв пример, когато всенародно избран лидер на страната би пропилял толкова много политически капитал, предал доверието на хората и заменил своите прекрасни стремежи за лично обогатяване", обобщава Марковски.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: