Световните цени на петрола се стабилизират след покачването вчера

Световните цени на петрола се стабилизират след покачването вчера

Световните цени на петрола практически не се променят в сряда сутринта, след като се покачиха във вторник, сочат данните от търговията

Днес цената на ноемврийските фючърси за петрол Brent остава на нивото от предишното затваряне при 90,04 долара за барел, а октомврийските фючърси за WTI на 86,69 долара.

Ден по-рано цените на петрола се покачиха с повече от 2%, а цената на Брент надхвърли 91 долара за барел за първи път от 17 ноември.

Във вторник информационната агенция SPA, позовавайки се на източник, каза, че Саудитска Арабия ще удължи доброволното съкращаване на производството на петрол с 1 милион барела на ден до края на годината. Почти едновременно с това вицепремиерът Александър Новак обяви, че Русия ще удължи доброволното съкращаване на износа на петрол с 300 000 барела на ден до края на годината.

„По-нататъшните ограничения на доставките на петрол трябва да доведат до това, че цените на петрола ще продължат да получават добра подкрепа. Пазарът вероятно ще види значителен спад в запасите в резултат на производствените ограничения“, цитира Bloomberg анализатори от ANZ Group Holdings Ltd, включително Аделайд Тимбрел. ).

Сега пазарите очакват с нетърпение седмичната статистика за САЩ в четвъртък. Експертите прогнозират, че през седмицата до 1 септември търговските петролни запаси са намалели с 1,4 милиона барела след спад от 10,6 милиона барела седмица по-рано.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: