Fundstrat прогнозира ръст на биткойна до $150 000 след стартирането на биткойн- ETF

Fundstrat прогнозира ръст на биткойна до $150 000 след стартирането на биткойн- ETF Снимка: https://pixabay.com/

Управляващият партньор на Fundstrat Том Лий прогнозира ръст на биткойна до $150 000, ако биткойн- ETF бъде пуснат

Одобрението на спот биткойн- ETF в САЩ ще промени динамиката на търсенето и предлагането на криптовалути, в резултат на което цената на биткойна ще се повиши значително, казва Том Лий, управляващ партньор на Fundstrat

Цената на биткойна (BTC) може да се повиши до $150 000 или дори да достигне $180 000, ако бъде одобрен спот биткойн- ETF в САЩ, казва Том Лий, управляващ партньор и ръководител на проучванията в инвестиционната фирма Fundstrat, в интервю за CNBC.

Ако финансовият инструмент бъде одобрен, основната криптовалута ще може да достигне прогнозираните нива до края на 2024 г., смята Том Лий.

Одобрението на спот биткойн- ETF в Съединените щати ще промени динамиката на търсенето и предлагането на криптовалути, в резултат на което цената на биткойн ще се повиши значително, обясни представителят на Fundstrat.
 

Том Лий също вярва, че дори ако инструментът не бъде внедрен, биткойнът ще продължи да расте благодарение на халвинга - чрез намаляване на предлагането.

 

През август базираната в Обединеното кралство Jacobi Asset Management стартира първия спот биткойн - ETF в Европа почти две години след одобрението му.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: