Цените на петрола леко се повишават след публикуването на данни от китайските митници

Цените на петрола леко се повишават  след публикуването на данни от китайските митници

Световните цени на петрола се повишават леко във вторник сутринта след публикуването на данни от китайските митници, според които вносът на петрол в страната през януари-юли се е увеличил значително от началото на годината

Тази сутрин цената на октомврийските фючърси за петрол сорт Brent нараства със символичните 0,05% до 85,38 долара за барел, а септемврийските фючърси за WTI - с 0,11% до 82,03 долара.

Обемът на вноса на петрол в Китай през януари-юли се е увеличил с 12,4% на годишна база, възлизайки на 325,752 милиона тона петрол.

В същото време обемът на вноса на природен газ за отчетния период възлиза на 66,876 млн. тона, което е ръст от 7,6% на годишна база. В същото време общите обеми на вноса и износа през юли намаляват съответно с 14,5% и 12,4% на годишна база. Китай е един от най-големите вносители на петрол в света, така че тези данни са важни за пазара.

„Търговците също така очакват с нетърпение публикуването на CPI в четвъртък“, каза Чару Чанана, пазарен стратег в Saxo Capital Markets Pte в Сингапур, пред Bloomberg, позовавайки се на данните от САЩ.

Министерството на труда на страната ще публикува тази информация в четвъртък, като анализаторите прогнозират, че през юли потребителските цени са се повишили с 3,3% на годишна база след повишение с 3% месец по-рано.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: