Курсът на биткойна актуализира максимума си от последните 13 месеца

Курсът на биткойна актуализира максимума си от последните 13 месеца Снимка: https://pixabay.com/

Цената на първата криптовалута надхвърли границата от $31,3 хиляди след обявяването на повторното заявление за регистрация на спот биткойн-ETF от BlackRock

Цената на биткойна започна да се покачва, след като стана известно, че борсата NASDAQ е подала повторно заявление за регистрация на спот биткойна ETF от BlackRock.

В коригираните документи крипто борсата Coinbase е посочена като партньор на инвестиционната компания. Също така тази платформа беше посочена от борсата BZX Cboe, която представлява емитенти на потенциални биткойни ETFs Fidelity, WisdomTree, VanEck, ARK Invest и Invesco.

Цените на някои други криптовалути се повишиха след биткойна. Ethereum поскъпна с 0,4% за 24 часа до $1,95 хил. Курсът на Ripple (XRP) се повиши с 1,6%, до $0,48, цената на Cardano (ADA) се увеличи с 1,5%, до $0,29, Polygon (MATIC ) — с 3,4%, до $0,7. Криптовалутата Solana (SOL) падна с 0,7% до $19,21.

Общата пазарна капитализация на криптовалутите за ден се увеличи с 0,6%, до $1,25 трилиона, дневният обем на търговия възлиза на $44 милиарда.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: