Brent поскъпна до 74,6 долара за барел

Brent поскъпна до 74,6 долара за барел

Цените на петрола се повишават във вторник сутринта след умерен ръст през предходната сесия

Цената на августовските фючърси за Brent на лондонската борса ICE Futures тази сутрин бе $74,57 за барел, което е с $0,39 (0,53%) по-високо от цената на затваряне на предходната сесия. В понеделник тези договори се покачиха с $0,33 (0,5%) до $74,18 за барел.

Цената на фючърсите за петрол WTI за август в електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) се повиши към този момент с $0,45 (0,65%) до $69,82 за барел. Преди ден тези контракти поскъпнаха с $0,21 (0,3%) до $69,37 за барел.

Търговците продължават да оценяват последствията от събитията в Русия през уикенда, отбелязва Market Watch. По-специално пазарът се опасява, че дестабилизирането на вътрешната политическа ситуация може да доведе до намаляване на износа на петрол от страната, пише анализаторът на CFRA Research Стюарт Гликман.

Освен това участниците на пазара следят макроикономическа статистика от Китай, където икономиката расте по-слабо от очакваното, което от своя страна се отразява негативно на цените на енергията, отбелязва Колин Чешински, старши стратег в SIA Wealth Management.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: