CNN: Пътниците на батискафа "Титан" са загинали безболезнено

CNN: Пътниците на батискафа "Титан" са загинали безболезнено

За това говори пред CNN бившият военноморски офицер и професор във Флоридския международен университет Айлийн Мария Марти

Тя също така се съмнява, че телата на загиналите могат да бъдат някога издигнати на повърхността.

Всичко се е сринало, преди хората на борда да разберат, че има проблем, каза тя. Марти добави, че от всички възможни сценарии този се смята за най-безболезнения.

Припомняме, че батискафът "Титан" на компанията OceanGate изчезна от радарите на 18 юни, почти два часа след началото на гмуркането до останките на "Титаник" в Атлантическия океан.

Петима души са били на борда на подводницата: 58-годишният британски милиардер и пътешественик Хамиш Хардинг, 48-годишният пакистанско-британски бизнесмен Шахзада Дауд и неговият 19-годишен син Сюлейман, главен изпълнителен директор на OceanGate 61-годишният Стоктън Ръш и пилотът на апарата, бивш военен водолаз, изследовател на "Титаник" 77-годишният французин Пол-Анри Наржолет.

Няколко дни по-късно OceanGate съобщи, че екипажът и пътниците на подводницата "Титан" се смятат за мъртви. Отбелязано е, че устройството е унищожено в резултат на "катастрофална имплозия" на корпуса под въздействието на водния стълб. Според CNN устройството е намерено на дълбочина 4000 метра под морското равнище.

Wall Street Journal също така пише, че американският флот е записал звука от разрушаването на корпуса на батискафа "Титан" няколко часа след началото на гмуркането му.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: