Ще се бият ли Мъск и Зукърбърг „в клетка”?

Ще се бият ли Мъск и Зукърбърг „в клетка”? Снимка: thehill.com

Идеята дойде от собственика на Twitter, който написа, че е „готов за битка в клетка” със собственика на Meta, който отговори „Изпратете ми адреса”

Илон Мъск, който навършва 52 този месец, отново реагира в Twitter: „Владея страхотен ход, който наричам „Моржът“, където просто лежа върху опонента си и не правя нищо“. По-късно той публикува в Twitter и кратки видеоклипове с моржове, вероятно за да покаже, че предизвикателството му към Зукърбърг е в рамките на шегата. 

Отново в Twitter Мъск сподели и информация за тренировъчния си режим: „Почти никога не тренирам, освен когато вдигам децата си и ги хвърлям във въздуха“. От своя страна,  39-годишният Марк Зукърбърг тренира смесени бойни изкуства (MMA) и наскоро спечели турнири по жиу-джицу. 

Размяната на „бойните” планове плъзна вирусно из социалните медии, като мнозина вече предлагат плакати за „мача”, качват мемета и дори залагат кой ще спечели.

Междувременно, битка може и да тече, но по-тихо. По-рано този месец Meta показа плановете си за текстово базирана социална мрежа, с потенциал да се конкурира с Twitter и да привлече последователи от децентрализирани платформи като Mastodon. Говорител на Meta потвърди пред BBC, че платформата е в процес на разработка.

Текстовата мрежа на Зукърбърг, с работно заглавие P92, може да се окаже по-голям съперник за Twitter на Илон Мъск, отколкото BlueSky или Mastodon.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: