Мъск отново изпревари Арно в рейтинга на най-богатите

Мъск отново изпревари Арно в рейтинга на най-богатите Снимка: стопкадър видео

Илон Мъск, основателят на Tesla и SpaceX, отново зае първо място в списъка на най-богатите хора в света според Bloomberg

 Според Bloomberg Billionaires Index, състоянието на бизнесмена е 192 милиарда долара.

Собственикът на групата LVMH Бернар Арно със състояние от 187 милиарда долара слезе на второ място. В същото време в класацията на Forbes Арно остава най-богатият човек на планетата със състояние от $215 млрд. Мъск е на второ място и $200 млрд.

Арно изпревари Мъск в класацията на Bloomberg през декември 2022 г. на фона на трудности в технологичната индустрия. Сега той загуби първото си място, след като акциите на LVMH паднаха с 2,6% на базираната в Париж Euronext.

Акциите на LVMH са паднали с около 10% от април, според агенцията. Един от най-значимите спадове беше регистриран на 24 май на фона на опасенията на пазара, че отслабващата икономика на САЩ ще намали търсенето на техните продукти (LVMH притежава луксозни марки като Louis Vuitton, Moet & Chandon, Christian Dior, Fendi, Givenchy и други). Тогава Арно загуби 11,2 милиарда долара за ден.

Мъск спечели повече от 55,3 милиарда долара тази година, най-вече благодарение на Tesla, чиито акции са се повишили с 66% от началото на годината.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: