"Бохемска рапсодия" на Queen в черновите се е казвала "монголска"

"Бохемска рапсодия" на Queen в черновите се е казвала "монголска" Снимка: Стопкадър видео youtube

Песента на Queen Bohemian Rhapsody ("Бохемска рапсодия") в ранните чернови се е наричала Mongolian Rhapsody ("Монголска рапсодия")

Това стана известно от черновите, които бяха предложени на търг от аукционната къща Sotheby's, съобщи The New York Times.

15 ранни чернови на Bohemian Rhapsody ще бъдат предложени на търг. На една от тях авторът на песните и вокалистът на Queen Фреди Меркюри записва заглавието на песента като Mongolian Rhapsody в горната част на страницата, след което зачертава Mongolian и го заменя с Bohemian. Тази страница също така съдържа части от текста, които са включени в окончателната версия на песента.

Освен скици, още около хиляда неща от Фреди Меркюри ще бъдат пуснати на търг. Сред тях са сценични костюми и мебели. Те се съхраняват в дома на Меркюри в Лондон от смъртта му през 1991 г. Търгът е насрочен за септември. Неща, пуснати на търг от приятелката и наследница на певеца Мери Остин. В разговор с BBC тя обясни, че е взела такова решение, тъй като трябва да си подреди "нещата".

Bohemian Rhapsody излиза през август 1975 г. и оглавява британските класации в продължение на десет седмици.

Песента е записвана в продължение на три седмици и  става един от най-скъпите записи в историята на музиката.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: