Цените на петрола падат в очакване на новини от САЩ

Цените на петрола падат в очакване на новини от САЩ

Цените на петрола падат на фона на очакванията за развитие на ситуацията около тавана на държавния дълг на САЩ

Световните цени на петрола показват спад във вторник сутринта, пазарите продължават да оценяват ситуацията около тавана на държавния дълг на САЩ, според данни от търговията и коментар на анализатор.

Тази сутрин цената на августовските фючърси за петрол сорт Брент се понижава с 0,66%, до 76,59 долара за барел, а юлските фючърси за WTI - с 0,47%, до 72,33 долара.

Ситуацията с преговорите за повишаване на тавана на дълга на САЩ остава една от основните теми на пазарите. Според Белия дом президентът Джо Байдън е в ежедневен контакт с лидерите на Конгреса относно предстоящото гласуване на споразумение, предназначено да повиши тавана на националния дълг в страната и по този начин да избегне фалит.

„Като се има предвид, че като цяло очакванията изглежда вземат предвид облекчаването на рисковете от неизпълнение на дълга на САЩ, въпросът ще бъде какво ще последва, за да предизвика по-устойчиво рали“, казва Ип Джун Ронг, пазарен стратег в IG Asia Pte, пред Bloomberg.

Експертът отбелязва, че слабите икономически очаквания и високото ниво на производство на петрол в Русия задържат котировките.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: