Арестуваха пътника, който поиска да слезе в движение от полет на Asiana Airlines

Арестуваха пътника, който поиска да слезе в движение от полет на Asiana Airlines Снимка: rnz.co.nz

За щастие, всички 194 пътници на южнокорейската авиокомпания оцеляха и самолетът кацна безопасно, но с отворена врата

Местните медии съобщават, че при силно и шумно нахлулия вихър и нарушения баланс на самолета, някои от пасажерите са припаднали, а други са откарани в болница, заради проблеми с дишането, пише ВВС, цитирайки съобщение на агенция Yonhap.

Airbus A321-200 jet е излетял вчера от остров Джеджу, около 11:45 местно време, при планирано приземяване след един час на международното летище Daegu. Но когато машината започнала да се приземява, стигайки на 250 м над земята, около 30-годишен пътник отворил аварийния изход, защото чувствал, че се „задушава” и искал да слезе бързо.

Пътник е заснел инцидента и го е споделил в социалните медии, показвайки отворената врата, на фона на люлеещите се седалки с пътници. При разпита в полицията, мъжът казал, че е стресиран, защото е загубил работата си. Според пътниците, стюардесите не са успели да го спрат и отваряйки аварийния люк, той се е опитал да скочи. 

„Настъпи хаос, хората, които бяха близо до вратата, сякаш започнаха да припадат един по един, а стюардесите търсеха лекари на борда. Мислех, че самолетът се взривява. Мислех, че ще умра“, казва 44-годишен пътник пред Yonhap – и не е единственият, преживял силния стрес. На борда са били и няколко деца – ученици, пътуващи за спортно събитие през уикенда. Майката на едно от децата споделя „Трепереха, плачеха и бяха много уплашени“.

При всеки полет стюардесите задължително показват на пътниците аварийните изходи, но инцидентът, завършил за щастие без жертви, остро повдига въпроса за обезопасяването им.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: