Българският износ за Либия през миналата година бележи ръст от над 40%

Българският износ за Либия през миналата година бележи ръст от над 40% Снимка: Министерство на икономиката и индустрията

За 2022 г. двустранната търговия между България и Либия достига над 215 млн. щ. д.

Българският износ за Либия през миналата година бележи ръст от над 40% спрямо 2021 г. Това стана ясно по време на среща между министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов и посланика на Държавата Либия у нас Н. Пр. Абу Бакр Ахмад Саид Салих.

По време на срещата икономическият министър и либийският посланик коментираха провеждането на двустранни събития с участие на представители на бизнеса от двете държави. Подобни форуми ще дадат възможност български и либийски компании да представят дейността си едни на други, да се опознаят и да бъдат набелязани сфери за бъдещо сътрудничество.

Важно е предварително да набележим секторите от взаимен интерес, както и компании, които имат потенциал за общи проекти“, подчерта Никола Стоянов. Двамата се договориха за съвместни действия за организиране на реципрочни посещения, съпътствани от бизнес форуми, с които да се насърчат преките контакти между двете държави. 

За 2022 г. двустранната търговия между България и Либия достига над 215 млн. щ. д., а българският износ е на стойност 197 млн. щ. д.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: