Brent поевтиня до 80,53 долара за барел

Brent поевтиня до 80,53 долара за барел Снимка: https://pixabay.com/

Цените на петрола от еталонни класове падат отново и днес

 В петък котировките се покачиха, но като цяло в края на седмицата паднаха с повече от 5%.

Търговците се опасяват, че по-нататъшното затягане на паричната политика от страна на Федералния резерв и други големи централни банки може да влоши световната икономика и да намали търсенето на гориво, отбелязва Trading Economics.

Тези фактори компенсират оптимизма за икономическото възстановяване на Китай след премахването на строгите ограничения, наложени за овладяване на пандемията от COVID-19 в края на 2022 г., пише MarketWatch.

На фона на влошаващия се икономически фон и все още "ястребовото" поведение на Федералния резерв няма реални положителни причини за растеж на петролния пазар, смятат анализатори от Sevens Report Research.

Тази сутрин юнските фючърси за Brent паднаха с $1,13 на фючърсната борса в Лондон ICE до $80,53 за барел. В петък сортът Brent се покачи с $0,56 (0,7%) до $81,66 за барел.

Юнските фючърси за WTI към този момент бяха по-евтини в електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) с $0,93 (с 1,2%) - до $76,94 за барел. По време на предишната сесия договорите поскъпнаха с $0,5 (с 0,7%) и достигнаха $77,87 за барел.

През изминалата седмица котировките на Brent паднаха с 5,4%, а на WTI - с 5,5%.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: