Премиерът на Италия заклейми партии, атакуващи подкрепата за Украйна

Премиерът на Италия заклейми партии, атакуващи подкрепата за Украйна Снимка: thelocal.it

В пламенна реч в италианския парламент Джорджа Мелони потвърди, че Италия ще продължи безусловната си помощ за нападнатата от Русия страна.

Изказването в отговор на представители на партиите „Северна лига” и „Форца Италия”, които са нейни съюзници, набира все повече гледания в YouTube и Telegram каналите, повишавайки рейтинга на Мелони, посочва fanpage.it. Основният ѝ аргумент е че прекратяването на военната помощ за Украйна в сегашните условия би означавало одобрение на руската инвазия.

„Не съм толкова лицемерна, че да сбъркам думата „нашествие“ с думата „мир“. И затова смятам, че не трябва да одобряваме нахлуването в Украйна. Това не означава, че не трябва да работим по мирен план“, каза италианският премиер. Мелони подчерта също, че ситуацията в Украйна е много по-сложна, отколкото я представят „пропагандаторите” от „Северна лига” и „Форца Италия”.

„Да приемем, че трябва да седнете на масата за преговори. Не трябва ли в същото време да изискваме Русия да прекрати военните действия и да изтегли войските си от територията на Украйна? Или смятате, че трябва да преразгледаме границите на Украйна? Или мислите, че трябва да дадем на Москва териториите, които е окупирала?”, обърна се Мелони риторично към депутатите.

В края на февруари 2023 г. Джорджа Мелони и президентът на Украйна Володимир Зеленски сложиха подписите си под декларация между двете държави, която потвърждава безусловната подкрепа на Италия за Украйна. Като цяло, политиката на първата жена премиер на италианската държава набира все повече одобрение сред италианците.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: