Австралиец счупи рекорда за най-дълга сърф сесия

Австралиец счупи рекорда за най-дълга сърф сесия Снимка: dmarge.com

ВВС отбеляза постижението на Блейк Джонстън, който яха вълните на плажа Кронула в Южен Сидни цели 40 часа.

Той започна сесията си в четвъртък сутринта и остана на дъската до ранните часове вчера, включително и през двете нощи, първо под светлините на прожектори, но от 2 часà след полунощ - в пълен мрак. Накрая с помощта на приятели, 40-годишния бивш професионален сърфист и бегач на дълги разстояния излезе от водата доста уморен, но в добро настроение и след като се сгря с термоодеало и черна каубойска шапка, определи състояните си като „добре сготвен”.

Сърф-сесията му беше благотворителна и събра $ 225 000 за фондация Chumpy Pullin, създадена в памет на австралийския олимпийски сноубордист Алекс Пулин, който се удави по време на подводен риболов през 2020 г. Средствата ще бъдат използвани и за информационна кампания по въпроси за психичното здраве, както и за подпомагане лечението на младежи с психични проблеми. 

По сметките на Блейк Джонстън, през 40-те часа на сърфа е яхнал над 700 вълни. „Знаех, че мога да го направя и го направих за себе си, за да се чувствам достоен”, каза сърфистът пред CNN Affiliate Nine News. Приключението му струва раздразнени очи и уши, дехидратация, лишаване от сън, хипотермия, изплъзване от среща с акула и ужилване от медуза. Джонстън излезе от водата за минути в петък по обед за медицински преглед и капки за очи, когато вече беше счупил предишния рекорд от 30 часа и 11 минути на южноафриканеца Джош Енслин.

Съмшлиниците на Блейк Джонстън го насърчават да представи постижението си за Книгата на рекордите на Гинес.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: