“Ел Би Булгарикум” обяви официалните си цени на сирене и кашкавал

“Ел Би Булгарикум” обяви официалните си цени на сирене и кашкавал Снимка: uleyferma.ru

Трайно намаление на цените на продуктите на държавната млекопреработвателна компания

През последните седмици проведохме серия от срещи с български производители и вече имаме нови договори за доставка, които ще позволят намаление на цените и запазване на печалбата на дружеството”.

Това обяви изпълнителният директор на “Ел Би Булгарикум” Владимир Русев в сутрешния блок на БНТ.

По думите му предишното ръководство е допуснало Ел Би да работи на загуба, като е сключило неизгодни договори за доставка и то на вносно мляко. 

Най-спешната задача бе да възстановим договорите с българските производители, защото Ел Би трябва да бъде еталон за българския вкус”, подчерта Русев. Това ще позволи и трайно намаление на цените.

В Ел Би Булгарикум стриктно се спазва и стандартът за производство на млечни продукти - в един килограм сирене се влагат 7 литра мляко, а в един килограм кашкавал - 10 литра мляко.

Договорените цени на суровината ни позволяват да продаваме на обявените цени и да бъдем на печалба, но пазарният ни дял е много нисък, за да влияем на пазара. Затова планираме и инвестиции в разширяване на търговската ни мрежа, за да дадем възможност на българските граждани да пазаруват на тези цени на повече места в страната”, обясни Владимир Русев.

Цената на килограм сирене в търговските обекти на Ел Би Булгарикум от днес е 12,90 лева, а тази на кашкавала - 15,90 лева, обяви изпълнителният директор на “Ел Би Булгарикум” Владимир Русев по БНТ.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: