В Г-7 обсъждат санкции срещу Китай, Иран и Северна Корея

В Г-7 обсъждат санкции срещу Китай, Иран и Северна Корея Снимка: https://pixabay.com/

Страните от Г-7 обсъждат налагането на санкции срещу компании от Китай, Иран и Северна Корея, които биха могли да помогнат на Русия да заобикаля западните ограничения

Новият пакет от санкции може да бъде приет на 24 февруари, годишнината от влизането на руските войски в Украйна. Това съобщи Bloomberg, позовавайки се на свои източници.

Според Bloomberg под санкции може да попаднат компании, които доставят на Русия технологии и компоненти за военно производство. Според източници на агенцията по този начин страните от Г-7 се опитват да спрат потока на военни стоки през трети страни към Русия.

Все още се обсъждат условията на санкциите и списъкът на компаниите, които ще бъдат обект на ограничения. Според Bloomberg всяка страна от Г-7 може да наложи собствени санкции, вместо да се присъедини към общите ограничения.

По-рано ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви приемането на десетия пакет от санкции на ЕС към първата годишнина от нахлуването на руските войски в Украйна. Според нея новият пакет от санкции ще запълни пропуските във вече приетите ограничения.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: