6 стъпки за продуктивна работа в домашни условия

6 стъпки за продуктивна работа в домашни условия Снимка: Pixabay

Как да не разпиляваме времето и енергията си, като се опитваме да правим всичко едновременно в необичайна среда

С настоящите световни проблеми в областта на здравето, работата от разстояние е изход за повечето компании, които работят в обща офис работна среда. 
За повечето стартиращи и технологични компании това не е нищо ново, но за някои работодатели и техните екипи е голяма промяна в начина на работа. Ако следвате няколко прости стъпки, ще улесните своя преход към работа от разстояние през следващите няколко седмици. 

Домашен офис
Създайте свой домашен офис. Дали ще бъде в ъгъла на стаята, или изцяло в друга стая, е без значение. Това е важно за вашата концентрация и продуктивност. Планирайте времето си! Управлението на времето е един от ключовите елементи за поддържане на самодисциплината по време на работа.   

План за деня
Направете си прост, но ефективен план за деня. Простите неща в повечето случаи са и по-ефективни. Съветът ни е - дайте шанс на TimeCamp. Планирайте своето ежедневие. За хората, които работят на редовна работа в офис, е по-лесно. Те стават сутрин, отиват на работа, връщат се вкъщи и оставят в офиса всичко, свързано с работата си. Затова е важно да си направите план за деня, да си набележите цели и да ги преследвате.  

Почивки
Не стойте безцелно пред компютъра. Станете, правете упражнения, може и йога. Прочетете някоя книга или изсвирете нещо на любимия си инструмент. Редовните почивки са ключът към ефективна работа.

Технологии
Използвайте технологиите. Помнете максимата: „Каквото и да правиш, сигурно има вече приложение за това." Използвайте вече изпитани полезни приложения за ежедневна употреба - средства за комуникация (HeySpace, Slack), за управление на проекти (Trello, Asana), календари за задачи (Todoist, Wunderlist), проследяване на времето (TimeCamp, TSheets).

Връзка
Поддържайте връзката. Тъй като вече не сте физически близо до вашите колеги и шефове, е важно да поддържате редовна връзка с тях. Редовните директни проверки са добър начин да сте сигурни, че сте в синхрон с екипа.

Сложете край
Знайте кога да спрете. Когато работите в офис, след като свърши работното време, си тръгвате. Може да останете още известно време, за да завършите работата си по определен проект, но знаете, че това време е отвъд планираното. Когато, обаче, работите от вкъщи, ситуацията се усложнява. Това е още една убедителна причина да планирате деня си и да следвате своя план стриктно, включително и по отношение на края на работния ден. 
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: