Петролът продължава да поскъпва

Петролът продължава да поскъпва

Цените на петрола сорт Brent се повишиха до 82,58 долара за барел на база данните за запасите в САЩ

Световните цени на петрола продължават да се покачват и в сряда сутринта, когато бяха публикувани данни за намаление на запасите от този вид суровина в САЩ, сочат данните от търговията.

Тази сутрин цената на февруарските фючърси за петрол Brent нараства с 0,46% до 82,58 долара за барел, а февруарските фючърси за WTI - с 0,56% до 78,73 долара.

По-рано в сряда бяха публикувани статистически данни за търговските петролни запаси в Съединените щати. Така запасите (с изключение на стратегическия резерв) за седмицата, приключила на 16 декември, са намалели с 5,9 милиона барела, или 1,4%, до 418,2 милиона барела, въпреки че анализаторите очакваха намаление на запасите само с 1,7 милиона барела. В същото време запасите от петрол в стратегическия резерв на САЩ паднаха до минимум от декември 1983 г., възлизайки на 378,6 милиона барела.

Освен това министърът на енергетиката на Саудитска Арабия Абдулазиз бин Салман каза по-рано, че смята решението на ОПЕК+, взето през октомври за намаляване на производството, за правилно.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: