Заподозряха американската крипто борса Binance в пране на 10 млрд. долара

Заподозряха американската крипто борса Binance в пране на 10 млрд. долара Снимка: Theguardian.com

Но прокурорите не могат да се споразумеят виновна ли е компанията или не

Министерството на правосъдието на САЩ води разследване срещу най-голямата борса за криптираща валута в света, която беше заподозряна в пране на пари още през 2018 година, съобщава Reuters.

Тогава ведомството започна предварително разследване, но до този момент четирима федерални прокурори не могат да стигнат до консенсус за това, може ли в действителност Binance да бъде обвинена в препирането на 10 млрд. долара.

Двама от прокурорите твърдят, че събраните доказателства са достатъчни, за да обвинят генералния директор на крипто борсата Чанпен Джао в нарушаване на законите за пране на пари, възпрепятстване на контрола на регулаторите и заобикаляне на санкциите. А други двама прокурори смятат, че са необходими допълнителни материали, с които тепърва предстои да се запознаят.

В същото време има информация, че ръководството на Binance е готово на сделка с разследването, но няма никакви подробности.

На свой ред адвокатите на компанията убеждават американското министерство на правосъдието, че разследването срещу Binance ще подкопае и без това отслабения вече пазар на криптовалута.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: