Чудо на инженерната мисъл: туристическият остров-цвете в Китай

Чудо на инженерната мисъл: туристическият остров-цвете в Китай Снимка: dzen.ru

Ocean Flower Island – туристическото място в Китай, чието строителство продължи 8 години и струва 24 милиарда долара

За слоган на необичайния мащабен проект, който погледнат отгоре прилича на странно цвете, китайските създатели избират фразата «А cultural destination appealing to the global tourists» - културна дестинация, привлекателна за туристите от цял свят.

Туристическият архипелаг се състои от три изкуствени острова с обща площ от 4 кв.км, обединени помежду си. Върху тях са разположени обекти и съоръжения за забавление и отдих за хора от всички възрасти и интереси. Тук има хотели, включително с категория 5 звезди, паркове и аквапаркове, музеи, океанариум, магазини duty free, конферентен център, Търговски център, кафенета, барове, ресторанти, атракции и забележителности.

Островите са разбити на улици, а всички обекти са осветени от необичайна модерна система, която сама по себе си може да бъде атракция. Проектът е реализиран от китайската компания Evergrande Group с пари на частни инвеститори, без участието на държавата. При планирането на островите се предвижда всяка година те да бъдат посещаванивай-малко от 10 милиона туристи от цял свят.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: