Ще посмее ли Мъск да фалира Twitter

Ще посмее ли Мъск да фалира Twitter Снимка: wikimedia.org

Ще допусне ли новият собственик и изпълнителен директор на Twitter Илон Мъск фалит на компанията

Както съобщава Associated Press, в свое писмо до служителите на компанията 51-годишният предприемач отбелязва ,че "без значителни приходи от абонамент има голяма вероятност Twitter да не преживее предстоящия икономически спад".

Досега компанията бе силно зависима от парите за реклама, а сега иска да се съсредоточи повече върху платените услуги. За $ 8 на месец Twitter ще позволи на потребителите да потвърждават автентичността на своите акаунти.

Предупреждението за евентуален фалит прозвуча две седмици след като Мъск приключи сделката за придобиване на платформата за 44 милиарда долара.

През това време той уволни около половината от 7500 хиляди служители на компанията. "Шефът на туитовете" обоснова този ход с големите загуби, които според него възлизат на повече от четири милиона долара на ден.

В обръщението си генералният директор нареди на служителите да се подготвят за 80-часова работна седмица, при това вече няма да е възможно да се работи дистанционно (с изключение на редки случаи). В самите офиси отсега нататък ще има по-малко бонуси, като например безплатна храна.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: