Twitter уволни 50% от служителите си

Twitter уволни 50% от служителите си Снимка: https://pixabay.com/

Половината от служителите на Twitter са били съкратени, съобщава Reuters, позовавайки се на ръководителя на отдела за сигурност и почтеност на компанията, както и изявления на бивши служители

Според агенцията в по-малка степен съкращенията са засегнали отделите за защита от дезинформация. Каналът NBC, цитирайки също бивши служители, съобщи, че именно тези екипи са попаднали под масово съкращаване.

Намаляването на екипа за защита от дезинформация е най-притеснителното на фона на предстоящите избори за Конгреса на САЩ, заявиха двама бивши служители и един настоящ служител пред NBC.

Ръководителят на отдела за сигурност на Twitter, Йоел Рот, службата, отговорна за предотвратяване на разпространението на дезинформация и друго вредно съдържание, съобщи на агенцията за уволнението на около 15% от неговия екип. Сред уволнените са 784 служители от централата в Сан Франциско, както и 199 служители от офисите в Сан Хосе и Лос Анджелис, според документи в Калифорнийската служба по заетостта, цитирани от Ройтерс.

Плановете на Илън Мъск да започне да съкращава персонала на компанията станаха известни два дни след като той сключи сделка за закупуване на социалната мрежа на стойност $44 млрд. Няколко часа след като купи Twitter, той уволни главния изпълнителен директор, както и главния финансов директор. Те получиха парична компенсация от $122 млн. В същото време Илон Мъск обеща да не уволнява 75% от служителите на Twitter.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: