Връчиха призовете в конкурса "Български архитектурни награди 2022"

Връчиха призовете в конкурса "Български архитектурни награди 2022" Снимка: МРРБ

Министър Шишков отличи победителя в категорията за ново строителство на конкурса "Български архитектурни награди 2022"

Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков обяви победителя в категорията за ново строителство на конкурса „Български архитектурни награди 2022“, който бе организиран от Камарата на архитектите в България, на тържествена церемония. 

Голямото отличие за ново строителство е за сградата „Карин дом“, изградена по проект на Unas Studio след спечелен международен конкурс. Целта е създаването на център за социална рехабилитация и интеграция на деца със специални нужди и техните семейства във Варна. 

 В същата категория бяха дадени и четири специални награди.

Отличието за опазване на културно-историческото наследство, което се присъжда за първи път в рамките на форума, получи проектът за реставрация на Централна минерална баня „Банкя“. Две награди за цялостно творчество бяха връчени на акад. арх. Георги Стоилов и на проф. арх. Тодор Кръстев.

В четвъртото издание на конкурса участваха близо 40 проекта. Те бяха оценявани от международно жури от архитекти. Наградените проекти се номинират за европейските награди за съвременна архитектура „МИС ВАН ДЕР РОЕ“. Събитието е и част от честванията на 85-годишнината от създаването на Камарата на архитектите в България.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: