Ирландия потвърди десет жертви при експлозията на бензиностанция в графство Донегал

Ирландия потвърди десет жертви при експлозията на бензиностанция в графство Донегал Снимка: belfasttelegraph.co.uk

Загинали са четирима мъже, три жени, двама тийнейджъри - момче и момиче и млада девойка, която отивала да купи торта за рождения ден на майка си, съобщи Gardaí (ирландската полиция).

Осем души са откарани в болница след взрива, като един ще остане за лечение, а другите седем са в стабилно състояние, съобщи ВВС. От Gardaí казват, че тяхната информация за момента сочи към трагичен инцидент. Експлозията в петък следобед разруши бензиностанция и смесен магазин на Applegreen, засягайки и част от съседен жилищен блок.

Спешните служби дадоха съвместна пресконференция вчера следобед и почетоха с минута мълчание паметта на загиналите. От Gardaí смятат, че няма основания да се очакват повече смъртни случаи.

Служителят на полицията Дейвид Кели описа експлозията като трагедия за общността, оставила опустошени семейства. Той отдаде почит на загиналите при инцидента и благодари на службите за спешна помощ от Донегал и Северна Ирландия, които се притекоха на помощ при трансграничната спасителна операция.

Службите за спешна помощ на окръг Донегал продължават разчистването, за да се уверят, че под развалините няма останали жертви. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: