Руските железници спряха продажбата на билети за влакове до и от Крим

Руските железници спряха продажбата на билети за влакове до и от Крим Снимка: moscowtimes.ru

РБК съобщи, че пътниците ще могат да връщат билети за закъснели или отменени влакове без допълнителни такси.

Следственият комитет на Русия образува наказателно дело по повод експлозията, която в 6 часа тази сутрин разруши два автомобилни участъка на Кримския мост. 

„Следователите на Руския следствен комитет установяват всички обстоятелства на инцидента и лицата, участващи в извършването на престъплението“, се казва в съобщение на Следствения комитет.

Руският президент Владимир Путин разпореди създаването на правителствена комисия във връзка с извънредното положение и изпрати на мястото на експлозията министъра на транспорта Виталий Савелиев и ръководителя на Министерството на извънредните ситуации Александър Куренков.

В социалните медии се появи видео с експлозията и разразилия се пожар на моста. До момента руските служби съобщават за трима убити.

Администрацията на руския президент подготви указание до държавните медии, в което се препоръчва мостът да не се обявява за разрушен, а за повреден. Освен това медиите трябва да съобщават, че подготовката за ремонта му вече е в ход, а Министерството на траспорта подготвя алтернативни маршрути до Крим.

Крим, мост, начало. Всичко незаконно трябва да бъде унищожено, всичко откраднато – върнато на Украйна, всичко, дошло с руската окупация - изгонено“, написа в социалните мрежи Михаил Подоляк, съветник на канцеларията на украинския президент.

До момента от украинска страна няма други коментари.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: