България и Саудитска Арабия ще си партнират за насърчаване на инвестициите

България и Саудитска Арабия ще си партнират за насърчаване на инвестициите Снимка: pikist.com

България и Саудитска Арабия ще си партнират за насърчаване на инвестициите между двете държави

Република България и Кралство Саудитска Арабия ще си партнират за насърчаване на инвестициите между двете държави. 

Това бе подчертано по време на среща между министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов с Н.Пр. Халид Бин Камал Факих, посланик на арабската държава у нас. По време на дискусията двете страни обсъдиха  бъдещо  споразумение за насърчаване и взаимна защита на инвестициите, което ще създаде база за привличане на повече саудитски инвестиции у нас. 

Търговско-икономическите отношения между двете страни имат традиционно добър характер, като България отдава важно значение на възможностите за тяхното развитие. „Нашата страна желае да развива активно икономическите си отношения с Кралство Саудитска Арабия“, подчерта министър Никола Стоянов и представи сфери, в които български компании имат потенциал да увеличат експорта си към арабската държава. 

В рамките на срещата министър Стоянов и Н.Пр. Халид Бин Камал Факих, разговаряха за организирането на предстоящата българо-саудитска Междуправителствена смесена комисия за икономическо сътрудничество, както и за активизиране на контактите на фирмено равнище, организиране  на бизнес-делегации и участие в панаири и изложения в двете страни. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: