Apple представи новия iPhone 14

Apple представи новия iPhone 14 Снимка: mynet.com

Руски министър обеща, че руснаците ще го имат, въпреки санкциите.

Новите устройства на Apple iPhone - 14 и 14 Plus ще се продават в САЩ съответно за $ 799 и $ 899. Мобилните телефони са с подобрени дисплеи, актуализирана 12-мегапикселова камера и процесор Apple A15 Bionic. Освен това с помощта на iPhone 14 ще може да се изпрати сигнал за помощ, дори когато устройството не улавя връзка с мрежата. 

Apple представи и версиите iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max, с още по-мощна камера, намалена консумация на енергия и по-ярък екран, на цени от $ 999 и $ 1099.

Смартфоните ще се предлагат в пет цвята: червен, лилав, син, черен и бял. Продажбата им ще започне на 16 септември. 

Компанията показа и нови модели Apple Watch. Цената на осмото поколение интелигентни часовници започва от $ 399 за стандартния модел. Apple Watch Ultra специално за спортисти и използване в екстремни условия ще струва двойно - $ 799.

Новите iPhone вече могат да влизат в Русия само чрез паралелен внос от трети страни, т.е, без официалното разрешение на притежателя на авторските права за съответната стока, или с други думи – държавна контрабанда. Apple се изтегли от Русия още през март, но руското правителство включи продуктите на компанията в списъка на стоки, внасяни по този начин, съобщи The Moscow Times. Това обаче във всички случаи води до по-висока цена и по-ниско качество на услугата.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: