Втора група градски съветници искат отстраняването на Владимир Путин

Втора група градски съветници искат отстраняването на Владимир Путин Снимка: The Insider

Депутати в градския съвет на московския район Ломоносовски се обърнаха към руския президент Владимир Путин с искане да подаде оставка.

Депутатите отбелязват, че от втория мандат на Путин „всичко се е объркало“:БВП не се е удвоил, минималната работна заплата не е увеличена до декларираните цифри, умните и трудолюбиви хора масово напускат Русия и обещаната стабилност така и не се постига.

Според пост в Twitter, документът е публикуван на сайта на Общинския отдел по образование. The Insider цитира част от обръщението:

„Наближават избори и след няколко дни съставът на нашия съвет ще се промени. Заемахме тези длъжности пет години, но дойде време да ги отстъпим на свежи хора, с нови идеи и сили. Проучвания показват, че в страните с редовна смяна на властта хората като цяло живеят по-добре и по-дълго, отколкото в страни, в които лидерът напуска поста си с краката напред. Имахте добри реформи в първия и отчасти във втория мандат, но след това всичко някак се обърка. 

Реториката, която Вие и Вашите подчинени използвате, от дълго време е пропита с нетърпимост и агресия, което в крайна сметка запрати страната ни обратно в ерата на Студената война. От Русия отново започнаха да се страхуват и да я мразят, а ние отново заплашваме целия свят с ядрено оръжие.

Във връзка с гореизложеното Ви молим да освободите поста си, поради факта, че Вашите възгледи, Вашият модел на управление са безнадеждно остарели и пречат на развитието на Русия и нейния човешки потенциал”.

Депутатите се обръщат и към кмета на руската столицата Сергей Собянин с констатацията, че много от проблемите в техния райно не могат да се решат заради натиск от длъжностни лица, бюрократични пречки и липса на реални правомощия, съобщава The Moscow Times.

По-рано общински съветници от Санкт Петербург, район Смолнинское гласуваха подобен призив. Те планират в следващите дни да изпратят обръщение до Държавната дума с предложение Владимир Путин да бъде обвинен в държавна измяна заради войната в Украйна.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: