Идва краят на битките за места в детските градини

Идва краят на битките за места в детските градини Снимка: https://pixabay.com

Допълнителни 50 милиона лева отпусна правителството за детски градини и ясли. Трансферът е предназначен за Столична община

Министерският съвет одобри допълнителен трансфер в размер на 50 млн. лв. по бюджета на Столичната община за 2020 г. за строителство, обзавеждане и оборудване на детски градини и детски ясли, както и за отчуждаване и изкупуване на терени и имоти за нуждите от нови места в детските заведения на територията на общината.

 

С допълнителните средства ще бъдат изградени нови сгради и ще се разшири капацитетът на вече съществуващите. Така ще се създадат условия за обхващане на всички деца в задължителна предучилищна възраст в детските градини.

 

Недостигът на места изисква от Столичната община да предприеме спешни мерки за разширяване на съществуващия капацитет на детските заведения и за изграждане на нови такива, въпреки че инвестира целенасочено и последователно в ново строителство и увеличаване на сградния фонд.

 

Причината е продължаващият приток на млади семейства към столицата, като броят на децата, чакащи за прием в детските градини, продължава да расте.

 

Необходимите средства се осигуряват чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2020 г.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Последвайте ни в ТЕЛЕГРАМ

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: