Турция тайно търси замяна на руския газ

Турция тайно търси замяна на руския газ Снимка: ura.news

Dunya: Турция преговаря със САЩ за доставки на втечнен природен газ

Турция води преговори със САЩ за закупуване на втечнен природен газ (ВПГ), за да се избегнат проблеми през зимните месеци. В същото време, в момента не се наблюдават заплахи за доставките на газ от Русия. Това съобщава турският вестник Dunya, позовавайки се на източници.

"Въпреки че все още няма заплаха за доставките на газ от Русия за Турция, проблемите, възникнали миналата година, също се вземат под внимание в случай на прекомерно увеличение на потреблението. Източниците, информиращи Dünya съобщават, че преговорите за закупуване на втечнен природен газ от САЩ се водят", пише изданието. В същото време се уточнява, че броят на туристите може значително да се увеличи през предстоящия зимен период.

По-рано Русия и Турция окончателно се договориха за покупка на газ в рубли. При това директорът на фонда за енергийно развитие Сергей Пикин нарече важни договореностите между Русия и Турция за плащането на газа в рубли, пише RT. Също така в Турция нарекоха безсмислени заплахите на Запада заради търговията с РФ.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: