Bild: търговските центрове в Германия изключват ескалаторите с цел пестене на енергия

Bild: търговските центрове в Германия изключват ескалаторите с цел пестене на енергия Снимка: 1prime.ru

В Германия редица търговски центрове започнаха да изключват ескалаторите, за да пестят електроенергия, съобщи таблоидът Bild.

Така например, спирания се наблюдават в търговските центрове на веригата Saturn, както и в универсалните магазини на веригата Galeria Karstadt Kaufhof, отбелязва изданието.

"В областта на осветлението и ескалаторите вече спестяваме електроенергия, като ги изключваме, където е възможно, без да причиняваме неудобства на клиентите", заявиха от веригата универсални магазини Galeria Karstadt Kaufhof.

Търговският гигант ЕСЕ също изключва ескалаторите "рано сутрин и във вечерните часове", пише изданието. Възможността за изключване на ескалаторите "и други мерки за пестене на енергия" също така се проучват в IKEA, каза представител на веригата магазини.

Заради проблемите с доставките на руски газ в Германия не изключват енергиен колапс през зимата. Министърът на икономиката Робърт Хавбек и ръководителят на Федералната мрежова агенция Клаус Мюлер многократно призовават съгражданите си да намалят потреблението на електроенергия с цел икономии.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: