Проверките за продажбата на райски газ вече дават резултат

Проверките за продажбата на райски газ вече дават резултат Снимка: nauka.tass.ru

„Проверките вече дават резултат. Ще бъдем безкомпромисни. Ще впрегнем всички усилия да защитим децата си“,каза министър Нинова.

Комисията за защита на потребителите още снощи започна масирани проверки срещу продажбата на райски газ.. 

През първата вечер са направени близо 30 инспекции в магазини и заведения в цялата страна, съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката и индустрията. При три от тях е установена продажба на опасния газ. В тези случаи инспекторите на Комисията за защита на потребителите са взели проби и са издали заповеди за временно спиране на продажбите.

На много места проверяващите екипи са установили, че търговците са получили нареждане за спиране на продажбата на продуктите. Такива случаи има и при онлайн търговията, където съдържанието, касаещо продажбите на райски газ, е свалено или е замаскирано под формата на балони. 

Онлайн проверките са установили още, че за повечето сайтове, предлагащи райски газ, няма информация кои са собствениците. До платформите за онлайн търговия са изпратени разпореждания да информират незабавно кои са лицата и фирмите, които продават чрез тях от опасния продукт. На нарушителите ще бъдат връчени заповеди за спиране, а ако не го направят, ще им бъдат наложени санкции до 25 000 лв.

Проверките срещу продажбата на райски газ продължиха и днес, като екипите на Комисията за защита на потребителите ще продължат обиколките си по магазини и заведения до късните часове на нощта. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: