Украйна вече сама ще произвежда известните турски дронове Bayraktar

Украйна вече сама ще произвежда известните турски дронове Bayraktar Снимка: ixbt.com

В страната ще бъде изграден завод за производство и поддръжка на безпилотни леттелни апарати, съобщи украинският министър-председател Денис Шмигал

От пресслужбата на правителството на Украйна а съобщиха, че във Върховната Рада ще бъде внесен законопроект за ратифициране на споразумение между Украйна и Турция за сътрудничество в сферата на високите технологии, авиацията и космическата индустрия

"Наред с всичко останло, това ще позволи на територията на Украйна да се построи завод за производство и обслужване на прочутите дронове Bayraktar", отбеляза министър-председателят на Украйна Денис Шмигал.

През февруари тази година Украйна и Турция по време на среща на президентите в Киев подписаха споразумение, разширяващо производството на безпилотните летателни апарати на турската компания BaykarMakina в Украйна.

По-рано, в интервю за CNN изпълнителният директор на компанията Халук Байрактар заяви, че предприятието никога не е доставяло свои бойни дронове на Русия и няма да го прави и в бъдеще.

"Ние не сме им доставили нищо. А така също (в бъдеще) няма да го правим. Защото ние подкрепяме Украйна", заявиха от турската компания.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: