За народа - пуловери, а за чиновниците - високи заплати: как в ЕС се борят с кризата

За народа - пуловери, а за чиновниците - високи заплати: как в ЕС се борят с кризата Снимка: IMAGO/Dwi Anoraganingrum/Globallookpress

Bild: Чиновниците от Евросъюза решиха да си увеличат заплатите, за да не страдат от инфлацията

Санкциите срещу Русия сериозно навредиха на тези, които ги въведоха. Еврочиновниците активно призовават гражданите да пестят: да се къпят по-рядко, да носят дебели пуловери и да намаляват мощността на радиаторите на парното отопление. Всички тези съвети се дават напълно сериозно.

Самите чиновници на ЕС обаче не бързат да икономисват. Bild установи, че политиците и дипломатите от Европейския съюз са решили да увеличат заплатите си, за да не страдат от инфлацията и високите цени.

„Именно в Брюксел около 60 000 служители на ЕС ще получат увеличение на заплатите си с около 8,5% до края на годината“, пише изданието.

„А това е мечтата на милиони работници: автоматично увеличение на заплатите, което напълно да компенсира ударите от високите цени“, казват авторите на статията.

По-рано изданието съобщи, че заплатата на германския канцлер Олаф Шолц възмути германците. Посочената сума от 30 хил. евро предизвика вълна от негодувание, тъй като същевременно властите посъветваха обикновените граждани да пестят, да изключват отоплението и по-малко да се мият.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: